-
Čas přípravy5 minut
-
Doba vaření5 minut
-
Porce2
-
Celkový čas10 minut
Káva Dalgona (Dalgona coffee)
Káva Dalgona (Dalgona coffee) je ve své podstatě capuccino obrácené naruby. Nešlehámě zde mléko, ale kávu s cukrem a trochou horké vody. Během koronavirové pandemie, kdy byla většina zemí v karanténě se tento nápoj rozšířil a stal se doslova celosvětovým hitem. Nechápete čím je káva Dalgona tak výjimečná? Připravte si ji a uvidíte.
Suroviny na přípravu kávy Dalgona (Dalgona coffee)
- 2 lžíce instatní kávy
- 2 lžíce horké vody
- 2 lžíce cukru
- 300 ml plnotučného mléka
- kostky ledu
TIP: Je jedno jaký cukr si zvolíte. Můžete použít klasický cukr krystal i třtinový cukr.
Káva Dalgona (Dalgona coffee) postup přípravy
- Ve velké míse si smíchejte cukr, instantní kávu a horkou vodu.
- Tuto směs vyšlehejte do tuha pomocí tyčového mixéru se šlehacím nástavcem. Pozor, při tomto kroku pravděpodobně naděláte spoustu nepořádku.
- Nyní si už připravte jen sklenice na servírování. Doporučuji 2 sklenice o objemu 200 ml a do každé dejte pár kostek ledu.
- Do sklenice s ledem nalijte studené mléko, které by mělo dosahova zhruba 2/3 sklenice.
- Zbylou třetinu sklenice naplňte kávovou pěnou, kterou nandavejte lžící.
TIP: Kávovou pěnu vyšleháte i ručně metličkou, ale dá vám to pořádně zabrat.
Chutnala vám tato netradiční káva? Vyzkoušejte také:
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews