Káva Dalgona (Dalgona coffee)

Káva Dalgona (Dalgona coffee)
  • Čas přípravy
    5 minut
  • Doba vaření
    5 minut
  • Porce
    2
  • Celkový čas
    10 minut

Káva Dalgona (Dalgona coffee)

Káva Dalgona (Dalgona coffee) je ve své podstatě capuccino obrácené naruby. Nešlehámě zde mléko, ale kávu s cukrem a trochou horké vody. Během koronavirové pandemie, kdy byla většina zemí v karanténě se tento nápoj rozšířil a stal se doslova celosvětovým hitem. Nechápete čím je káva Dalgona tak výjimečná? Připravte si ji a uvidíte.

Suroviny na přípravu kávy Dalgona (Dalgona coffee)

  • 2 lžíce instatní kávy
  • 2 lžíce horké vody
  • 2 lžíce cukru
  • 300 ml plnotučného mléka
  • kostky ledu

TIP: Je jedno jaký cukr si zvolíte. Můžete použít klasický cukr krystal i třtinový cukr.

Káva Dalgona (Dalgona coffee) postup přípravy

  1. Ve velké míse si smíchejte cukr, instantní kávu a horkou vodu.
  2. Tuto směs vyšlehejte do tuha pomocí tyčového mixéru se šlehacím nástavcem. Pozor, při tomto kroku pravděpodobně naděláte spoustu nepořádku.
  3. Nyní si už připravte jen sklenice na servírování. Doporučuji 2 sklenice o objemu 200 ml a do každé dejte pár kostek ledu.
  4. Do sklenice s ledem nalijte studené mléko, které by mělo dosahova zhruba 2/3 sklenice.
  5. Zbylou třetinu sklenice naplňte kávovou pěnou, kterou nandavejte lžící.

TIP: Kávovou pěnu vyšleháte i ručně metličkou, ale dá vám to pořádně zabrat.

Chutnala vám tato netradiční káva? Vyzkoušejte také:

 

    Mohlo by se vám líbit

    Recipe Reviews

    • Timea42

      Velmi zajímavý tip na “dezert”. Nevěřila jsem, že jde kávu vyšlehat a ono to fakt jde 😀 Super, jen trošku pracné.

    • Wiki

      Zkoušel to někdo z kávy? Tím myslím skutečnou kávu v podobě espressa a ne tu instantní břečku, co s kávou nemá společné nic

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.